Bestuursvoorzitter van onder andere Tjalling Koopmans College in Hurdegaryp stapt op

Tjalling Koopmans College in Hurdegaryp.

De schoolleiders van de acht zogeheten Scholen voor Persoonlijk Onderwijs, waar onder andere het Tjalling Koopmans College in Hurdegaryp onder valt, hebben het vertrouwen opgezegd in bestuursvoorzitter Misha van Denderen. Hij heeft daarop besloten op te stappen.

Aanleiding is onderzoek van de Inspectie van het Onderwijs, waaruit blijkt dat er sprake is van financieel wanbeleid. Volgens het rapport besteedde het Tjalling Koopmans College bijna 10 miljoen euro overheidsgeld voor onderwijs aan andere zaken dan het onderwijs in Hurdegaryp.

Een week geleden eiste minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs Dennis Wiersma het vertrek van de bestuursvoorzitter. Als dat niet zou gebeuren, dan zou het rijk geen geld meer overmaken naar de scholen.

Realistische kans op doorstart

De schoolleiders verzoeken Van Denderen om per direct een demissionaire rol aan te nemen totdat hij het bestuur overdraagt. Van Denderen heeft laten weten daaraan gehoor te zullen geven.

‘Hoewel we zeer erkentelijk zijn voor de rol van Misha van Denderen als oprichter van de scholengroep zijn we op een punt aangekomen dat we van mening zijn dat de scholen slechts een realistische kans op doorstart hebben wanneer de schoolleiding unaniem afstand doet van het huidig bestuur’, laat de schoolleiding weten in een brief naar het bestuur van de SvPO, onderwijsminister Wiersma en de ouders van leerlingen.

Nieuws

menu