Bekijk hier hoeveel sneeuw er in jouw buurt is gevallen

De harde wind zorgt ervoor dat de sneeuw soms horizontaal door de straten vliegt. Een impressie vanuit Leeuwarden.

Via de handige weersite Windy kun je precies zien hoeveel sneeuw er in jouw omgeving is gevallen. Door de harde wind is er veel sprake van stuifsneeuw, maar het lijkt erop dat de sneeuw op sommige plekken langzaam wat beter blijft liggen.

Klik op de onderstaande kaart in jouw buurt om te kijken hoeveel centimeter sneeuw er is gevallen. Stel dat je in Wolvega woont en Windy geeft aan dat er 5 centimeter sneeuw is gevallen, betekent dat niet dat er daadwerkelijk zo’n laag ligt. Door de harde wind gaat de sneeuw alle kanten op en hoopt het zich ook op bij stoepranden en tegen muren.

Rijkswaterstaat is zondag al vroeg de weg op gegaan om te strooien. Er geldt code rood voor het hele land, vanwege sneeuw in combinatie met harde wind. Dat kan leiden tot zeer gevaarlijke rijomstandigheden, in de vorm van sneeuwduinen, slecht zicht en gladheid.

Op veel plekken in de provincie viel zondagochtend steeds meer sneeuw. Fotograaf Anton Kappers zag dat de wegen in Leeuwarden zijn bedekt met een wit laagje. ,,Ze zijn spekglad’‘, constateerde hij.

Nieuws

menu