Bedrijven worstelen met coronakwesties op de werkvloer. Werkgevers zullen het randje opzoeken, verwachten arbeidsrechtadvocaten

Bedrijven worstelen met coronakwesties op de werkvloer. Dat merken arbeidsrechtadvocaat Bert Kingma en David Schalkwijk van het Leeuwarder kantoor Adrenna.

Bedrijven worstelen met coronakwesties op de werkvloer. Dat merken arbeidsrechtadvocaat Bert Kingma en David Schalkwijk van het Leeuwarder kantoor Adrenna.

Bedrijven worstelen met coronakwesties op de werkvloer. Dat merken arbeidsrechtadvocaat Bert Kingma en David Schalkwijk van het Leeuwarder kantoor Adrenna. ANP

Veel werkgevers willen weten hoe ze moeten omgaan met ongevaccineerde werknemers. ,,It is in hot item ”, zegt Kingma. ,,Myn antwurd is altyd dat se der troch privacy en it grûnrjocht op lichaamlike yntegriteit net nei freegje meie.”

Toch is bij de leiding van een bedrijf vaak wel duidelijk wie er wel of niet geprikt zijn, zegt Kingma. ,,Dêr wurdt it bedriuwsbelied op ôfstimd. Bygelyks troch net-faksinearden net gearwurkje te litten mei minsken dy’t wol in faksinaasje hân hawwe, of troch de minsken dy’t gjin prik hân hawwe net nei klanten gean te llitten. Seker net as dy klanten kwetsber binne.”

Het een staat haaks op het andere

,,Enerzijds mag personeelsleden officieel niet worden gevraagd of ze geprikt of getest zijn”, zegt Kingma’s collega David Schalkwijk. ,,Anderzijds moeten bedrijven maatregelen nemen om besmettingen te voorkomen. Het een staat ergens haaks op het andere.”

Schalkwijk verwacht dat sommige werkgevers het randje zullen opzoeken. ,,Zij zullen tegen personeelsleden zeggen: we gaan je niet verplichten tot vaccinatie, want dat mag niet. Maar als je daardoor niet geschikt bent om je werk te doen, stoppen we de loonbetaling of vragen we ontbinding van de arbeidsovereenkomst aan.”

Enorm ingewikkeld

Wil zo’n verzoek bij de rechter standhouden, dan moet een werkgever ,,van goeden huize” komen en er geen enkele alternatieve oplossing zijn. ,,Als iemand bijvoorbeeld in de zorg met kwetsbare ouderen werkt en daarnaast een administratieve functie heeft, dan kun je diegene als werkgever bijvoorbeeld alleen administratief werk laten doen. Dan is er geen reden voor ontslag, omdat er dus een alternatief is. Veel hangt af van omstandigheden. Dat maakt het enorm ingewikkeld.”

Lees ook | De anderhalvemeterregel verdwijnt: ‘Maar helemaal 2019 wordt het nooit meer’, denkt gedragswetenschapper Arie Dijkstra

Op Curaçao was laatst een zaak van een vrouw die op een kamertje met drie collega’s van in de zestig werkte, weet Schalkwijk. ,,Ze weigerde zich te laten vaccineren en werd op staande voet ontslagen. De rechter vond dat te ver gaan, maar zag gezien de omstandigheden wel een goede reden om de arbeidsovereenkomst op ‘nette’ wijze te ontbinden. Dat soort zaken kan in Nederland ook gaan spelen.”

Meer duidelijkheid

Het CNV stelt dat de veiligheid op de werkvloer altijd gegarandeerd moet kunnen worden. De vakbond vindt het daarbij ,,prima” als het kabinet het advies om zoveel mogelijk thuis te werken loslaat.

Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge geven daarover dinsdagavond meer duidelijkheid. „Na anderhalf jaar thuiswerken willen veel mensen weer naar kantoor”, zegt CNV-voorzitter Piet Fortuin uit Drachten. ,,De eenzaamheid onder thuiswerkers is groot. Het is belangrijk dat mensen hun collega’s weer zien.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland