Bedrijfsschool werf wordt ‘Academy’

FOTO ARCHIEF LC

Scheepswerf De Vries in Makkum en ROC Friese Poort gaan de succesvolle bedrijfsschool op de werf voor superjachten uitbouwen tot een Yacht Builders Academy.

De bedrijfsschool moet uitgroeien tot een innovatieve en uitdagende school, waar vakmensen voor de maritieme sector worden opgeleid of bijgeschoold. De Yacht Builders Academy ontwikkelt een nieuwe opleiding: jachtschilder niveau-4. De eisen aan het schilderwerk op de extreem luxe jachten zoals De Vries die in Makkum bouwt, gaan ver uit boven het niveau waarop jachtschilders nu worden opgeleid. Voor deze opleiding gaan school en werf een samenwerking aan met verffabrikant AkzoNobel.

De academie mikt ook op een nieuwe doelgroep: personeel aan boord van luxe jachten, dat geschoold kan worden om zelf onderhoud te verrichten. Vestigingsdirecteur Wietse Schuitema van ROC Friese Poort Sneek hoopt volgend jaar voor de zomer goedkeuring te krijgen om de opleidingen vorm te geven in een zogeheten Centrum voor Innovatief Vakmanschap (CIV) Maritiem. ,,Onze docenten gaan naar de werkvloer in Makkum, samen met experts uit het bedrijfsleven en leermeesters van De Vries. De theorie wordt zo flexibel dat die aansluit bij wat er op de werkvloer gebeurt.’’

Nieuws

Meest gelezen