Bauke de Boer uitgeroepen tot Fokker van het jaar

Schermafbeelding livestream KFPS Schermafbeelding livestream KFPS

Bauke de Boer uit Nes bij Akkrum is op de Hengstenkeuring van het KFPS uitgeroepen tot de Fokker van het Jaar. ,,In bekroaning op’e fokkerij.”

Hij kreeg thuis in Akkrum de prijs uit handen van waarnemend voorzitter van het KFPS Detlef Elling. ,,In bekroaning op de fokkerij”, aldus een trotse De Boer.

De bekende Friese paardenman drukt al jaren een stempel op de fokkerij en is daarin vanaf de jaren ‘80 actief. Hij zette de fokkerij van zijn vader voort en begon met de model preferente merrie Neenke.

In de Fan Bokkum-stal van de familie De Boer werden al 106 Friezen geboren. Elk jaar zien tussen de twee en vijf veulens daar het levenslicht. Zij vormen de basis van in totaal 32 sternakomelingen, 3 modelmerries, 6 preferente merries, 7 paarden met het sportpredicaat, 3 met het prestatiepredicaat én een alleskunner met alle te verkrijgen titels.

Meeste predicaten

Die opvallendste merrie uit de stal van De Boer is Annichje fan Bokkum (Ulke 338 x Gaije 295). Ze is de meest predicaatrijke merrie van het Koninklijk Friesch Paarden- Stamboek: model, sport elite, preferent, AAA, prestatie. Ook is Annichje kampioen van de Centrale Keuring en Paard van het Jaar 2011. Een paar jaar geleden vertrok ze naar Zuid-Afrika.

Bauke de Boer was afgelopen jaar succesvol in de fokkerij met onder andere 4 sterren, 1 sport elite, 5 sport paarden, 1 prestatie merrie, 2 preferente merries en 1 met een AA score. Het KFPS roept hem daarom uit tot Fokker van het jaar.

Nieuws

menu