Basisscholen en kinderopvang 8 februari weer open, wel extra maatregelen om verspreiding corona tegen te gaan

Slob: basisscholen en opvang vanaf 8 februari open ANP

De basisscholen en de kinderopvang gaan op 8 februari weer open. Dat verklaarde onderwijsminister Slob zondagmiddag na afloop van het Catshuisberaad.

Het OMT gaf in haar nieuwste advies aan de regering aan dat de basisscholen en kinderopvang vanaf volgende week weer open kunnen. Dat advies is door het kabinet overgenomen.

Het nieuwste advies van het OMT gaat voornamelijk over de Britse variant van het coronavirus, die voor hoofdpijn zorgt bij het kabinet. Hoewel het aantal besmettingen met de ’normale’ coronavariant al geruime tijd daalt, verwacht de regering dat de Britse mutant toch weer voor stijging zal zorgen als hij de overhand krijgt.

Extra maatregelen

Volgens onderwijsminister Arie Slob worden extra maatregelen genomen om verspreiding op scholen te voorkomen. ,,Docenten kregen al voorrang op teststraten. We willen nu ook sneltesten in het primair onderwijs inzetten. Daarnaast, als kinderen klachten hebben, wordt verzocht ze thuis te houden. Wordt er een kind positief getest, dan gaat de hele klas voor 5 dagen in quarantaine.”

Nieuws

menu