Barre kou op komst: kans op sneeuw en woensdagnacht mogelijk -10

Foto: ANP

Het wordt ook aankomende week flink bibberen. De komende nachten blijft het volop vriezen met woensdag als uitschieter, dan kan het zelfs min 10 graden worden. Dat meldt weer.nl.

De komende dagen blijft het gure weer aanhouden met maximumtemperaturen van rond het vriespunt. Wat het weer woensdag doet is volgens weer.nl nog onzeker. Dat hangt af van de positie van een bepaalde storing. Als deze woensdag wat zuidelijker ligt kan het ’s nachts met brede opklaringen flink afkoelen richting de -10 graden. Komt de storing noordelijker te liggen, dan is er meer bewolking aanwezig en koelt het ’s nachts minder af. In het zuiden is dan gedurende de dag ook een kleine kans op sneeuw. Hoe de storing ook ligt, de temperaturen liggen sowieso rond het vriespunt.

Code geel

Het KNMI heeft maandag voor onder meer in Friesland, Groningen en Drenthe code geel afgegeven. In het hele land, maar vooral in het noorden en zuiden, kan het plaatselijk glad zijn door bevriezing van natte weggedeelten. Dit melden het KNMI en Rijkswaterstaat. De verwachting is dat de gladheid duurt tot na de ochtendspits.

Nieuws

menu