Barre kou op komst: kans op sneeuw en woensdagnacht kans op -10

Winters weer. Foto: ANP

Het wordt ook aankomende week flink bibberen. De komende nachten blijft het volop vriezen met woensdag als uitschieter, dan kan het zelf min 10 graden worden. Dat meldt weer.nl.

Zondagochtend begon het al gelijk koud met temperaturen rond het vriespunt. In de loop van de dag blijft het verder overwegend grijs met enkel in het zuiden kans op een opklaring. Vannacht is het op de meeste plekken droog en kan het lokaal tot zeven graden vriezen.

Guur weer

De komende dagen blijft het gure weer aanhouden met maximumtemperaturen van rond het vriespunt. Wat het weer woensdag doet is volgens weer.nl nog onzeker. Dat hangt af van de positie van een bepaalde storing. Als deze woensdag wat zuidelijker ligt kan het ‘s nachts met brede opklaringen flink afkoelen richting de -10 graden. Komt de storing noordelijker te liggen, dan is er meer bewolking aanwezig en koelt het ‘s nachts minder af. In het zuiden is dan gedurende de dag ook een kleine kans op sneeuw. Hoe de storing ook ligt, de temperaturen liggen sowieso rond het vriespunt.

Nieuws

menu