Banen weg na ingreep Harlinger Courant

De Harlinger Courant wordt een huis-aan-huisblad op tabloidformaat. FOTO LC

Nieuwsblad de Harlinger Courant verschijnt per januari als huis-aan-huisblad. De 166 jaar oude krant schrapt 0,6 fte en laat freelancers gaan.

Niet dat ze echt last hebben van een dalend abonnementenbestand, maar die abonnees beginnen op leeftijd te raken, zegt Jos Meinen. Hij is adjunct-directeur van uitgeverij Flevomedia en houdt de mythe rondom het ware aantal abonnees van de HC graag in stand. ,,We willen het moment voor zijn dat er ineens heel veel mensen opzeggen.’’

Tabloid

Dus verschijnt de krant per januari niet meer op dinsdag en vrijdag, maar alleen op vrijdag. De krant krimpt: hij gaat van broadsheet naar tabloidformaat en de HC wordt overal in Harlingen, Midlum en Wijnaldum bezorgd. Het gaat om zo’n 7000 adressen. De 500 postabonnees kunnen met het betalen van de porto de krant blijven ontvangen.

Commerciële stukjes

Zuur is het voor drie freelancers van wie de krant na de jaarwisseling geen gebruik meer maakt. De stroom nieuws van Terschelling en Vlieland droogt hier onder meer mee op. Ook een jaarcontract van 0,6 fte wordt niet verlengd. Er is alleen nog plek voor hoofdredacteur Jeroen Pietersma, die op den duur ook meer commerciële stukjes moet schrijven, aldus Meinen. Volgens hem groeit Flevomedia gestaag.

Nieuws

menu