Bakfietsongeluk: ook Friese kinderopvang zet Stint aan de kant

Bij de spoorwegovergang in Oss worden bloemen neergelegd na het ongeluk met een bakfiets en een trein waarbij meerdere doden en zwaargewonden zijn gevallen. FOTO ANP/VINCENT JANNINK

Sinne Kinderopvang staakt per direct het gebruik van elektrische bakfietsen voor het vervoeren van kinderen, zolang er geen duidelijkheid is over het ongeluk in Oss.

Sinne beschikt over zeven Stints, het type bakfiets dat donderdagochtend betrokken was bij de treinbotsing. Die werden tot nu toe gebruikt op vier opvanglocaties in of rond Leeuwarden.

‘Dit gaat om veiligheid’

,,We hebben geen enkele reden om te denken dat er iets met onze Stints aan de hand is, maar dit gaat om veiligheid’’, zegt Sinne-directeur Robert Sänger. ,,Dus zetten we de Stints voorlopig aan de kant, tot we meer weten over de toedracht van het ongeluk.”

Elders in het land maken andere opvangorganisaties dezelfde keuze. Sinne gebruikt de Stints om kinderen van school naar de buitenschoolse opvang te brengen. ,,Dat doen we voorlopig met auto’s of andere vormen van vervoer.”

SKF

SKF, de grootste kinderopvangorganisatie van Friesland, gebruikt geen elektrische bakfietsen. ,,We onderzochten net of we er eentje zouden aanschaffen”, zegt directeur Jeanet van den Akker. ,,Dit ongeluk maakt die beslissing bepaald niet makkelijker. Ik ben geneigd om het helemaal niet meer te doen.”

Nieuws

menu