Badhuys Vlieland moet picknicktafels en ijskar weghalen

Strandpaviljoen 't Badhuys op Vlieland moet de picknicktafels en de ijskar weghalen die op betonplaten rondom het paviljoen zijn geplaatst.

De rechter bepaalde woensdag dat de gemeente Vlieland paviljoenhouder Harry Westers terecht heeft gesommeerd de drie betonplaten die hij teveel heeft neergelegd weg te halen.

Westers probeerde twee weken geleden via de rechtbank de dwangsom die hem boven het hoofd hing, af te wenden. Dat is niet gelukt. Volgens de rechter zijn de platen en het meubilair daarop in strijd met het bestemmingsplan, zowel nu als in de toekomstige situatie, als het paviljoen zijn uitbreidingsplannen heeft waargemaakt.

De strandtent heeft zich daarmee te veel strand toegeëigend. Ook de snackwagen, van waaruit naast het paviljoen ijsjes worden verkocht, moet verdwijnen. Omdat het een kar op wielen is, betoogde de advocaat van Westers dat er geen vergunning nodig was. Volgens de rechter is dat wel het geval. Die vergunning is niet aangevraagd en de gemeente kan hem op die plek ook niet verlenen.

 De gemeente heeft 't Badhuys een dwangsom opgelegd van 1000 euro voor elke dag dat de platen, de picknicktafels en de ijskar blijven staan. Dat bedrag kan oplopen tot maximaal 15.000 euro.