Arts Everhard Hofstra staat in het hart van coronabestrijding in Friesland: 'Onze boodschap ís gewoon heel lastig en ingewikkeld'

Everhard Hofstra (46) staat als arts maatschappij en gezondheid bij GGD Fryslân in het hart van de coronabestrijding in Friesland. ,,Mind you, we zijn nog niet terug bij normaal.”

Everhard Hofstra in de wachtkamer van GGD Fryslân, aan de Harlingertrekweg in Leeuwarden. ,,Twintigers en dertigers hebben mooi in het snotje dat ze met een beetje keelpijn niet naar opa en oma moeten."

Everhard Hofstra in de wachtkamer van GGD Fryslân, aan de Harlingertrekweg in Leeuwarden. ,,Twintigers en dertigers hebben mooi in het snotje dat ze met een beetje keelpijn niet naar opa en oma moeten." FOTO JAAP SCHAAF/HOGE NOORDEN

,,Geen handen schudden, vaker handen wassen en niezen in de elleboog, blijft het devies.” Dat was donderdag precies een half jaar geleden de droge boodschap van Everhard Hofstra in het gemeentehuis van Opsterland in Beetsterzwaag. De arts infectieziektenbestrijding meldde met GGD-directeur Margreet de Graaf en burgemeester Ellen van Selm de eerste positief geteste inwoners van Friesland: een echtpaar uit Gorredijk.

Nieuws

menu