Het tijgerverblijf is af: AquaZoo in Leeuwarden verwelkomt Aïda en Vadim

Een van de schuilhutten in het verblijf. FOTO AQUAZOO

Het duurde wat langer dan verwacht, maar het tijgerverblijf bij AquaZoo in Leeuwarden is inmiddels af. Aïda en Vadim zijn al snel zichtbaar voor het publiek.

Hoe ziet het verblijf van de tijgers eruit?

Het verblijf voor poes Aïda (afkomstig van Safaripark Beekse Bergen) en kater Vadim (Sosto Zoo in Hongarije) aan de oostkant van het park behelst 5000 vierkante meter, een voor dierentuinbegrippen grote lap grond. Er zijn heuvels, begroeiing, rotsen, grotten, stromend water, schuilhutten en een waterval. Bezoekers kunnen de tijgers op verschillende punten goed zien, onder andere vanaf een touwbrug.

Waarom duurde de bouw langer?

Door de grote hoeveelheid regen in de eerste maanden van dit jaar, liepen de werkzaamheden vertraging op. Het droge weer in april zorgde voor een boost, waardoor AquaZoo in de laatste weken het verblijf kon aftimmeren.

Amoertijgers, wat voor tijgers zijn dat?

De Amoertijgers - of Siberische tijgers - komen voor in het Amoergebied (rivier in het oosten van Azië, op de grens van China en Rusland). Hun voortbestaan is onder andere in gevaar omdat er op ze wordt gejaagd. Om de soort te behouden, hebben Europese dierentuinen een managementprogramma opgezet. De komst van de tijgers naar AquaZoo is hier onderdeel van.

Vanaf wanneer kan het publiek de tijgers bekijken?

Bezoekers kunnen de tijgers vanaf zaterdag bekijken in het park.

Nieuws

menu