App studenten NHL maakt treinreis socialer

AFBEELDING HACKATRAIN.NL

Een idee van NHL-studenten om treinreizigers via een app werkelijk in contact met elkaar te brengen is in de prijzen gevallen tijdens de ‘hackatrain’ naar Berlijn.

Het is een concept, maar Janien Potter, Marie Groenendal en Heiko van der Heijden wisten de jury zo te overtuigen van hun plan dat ze van softwaregigant IBM 1000 dollar krijgen om het idee te verwezenlijken. De groep studenten deed mee aan de ‘hackatrain’, een treinreis van Amsterdam naar Berlijn die in het teken staat van snelle conceptontwikkeling.

Treinreis leuker maken

Is het mogelijk om de treinreis leuker te maken met een app?, vroegen de NHL-studenten – deelnemers aan het excellentieprogramma X-Honours van de hogescholen NHL en Stenden – zich af. Natuurlijk biedt hun app straks informatie over de reis, maar vernieuwend is het idee om reizigers onderling in contact met elkaar te brengen. Zijn er mensen die samen verder willen reizen, straks een taxi willen delen of nu een spelletje willen doen?

Multidisciplinair

De jury oordeelde dat het idee goed te verwezenlijken is. De studenten gaan verder aan de slag met hun concept. Nants Schilstra van Team X-Honours vindt de deelname aan de ‘hackatrain’ geslaagd. ,,Een van onze ideeën is om met multidisciplinaire teams te werken. Dus hadden we niet gekozen voor een groep studenten informatica, wat bij zulke brainstorms voor de hand ligt. Ons team bestond uit een studente van de lerarenopleiding, een student bedrijfskunde en een student informatica. En dan is het heel mooi om te zien dat die aanpak werkt.’’

Nieuws

menu