Anti-Swarte Pyt-demonstrant overleden op terugweg

Tijdens de jaarlijkse intocht van Sint Piter in Grou zaterdag, is ook een protestgroep tegen Swarte Pyt aanwezig. FOTO LC/ARODI BUITENWERF

Een van de personen die zaterdag bij de intocht van Sint Piter in Grou demonstreerden, is op de terugrit van de protestactie naar het westen van het land overleden.

De man was met een groep van ongeveer vijfentwintig demonstranten met een touringcar naar Grou gekomen voor de protestactie. Op de terugreis werd hij onwel in de bus. De buschauffeur reed de bus hierop bij de afslag van Akkrum op de A32 van de weg af.

Ambulancepersoneel probeerde de man te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. De andere demonstranten uit de bus zijn op het politiebureau van Heerenveen opgevangen. Ze waren behoorlijk geschrokken van het voorval en hebben hier slachtofferhulp aangeboden gekregen, zegt een woordvoerder van de politie. Na ongeveer anderhalf uur is de bus uit Heerenveen vertrokken.

Grimmige sfeer

De sfeer bij de protestactie in Grou was grimmig. De demonstranten bewogen zich onder politiebegeleiding door het dorp heen. Ze probeerden in de buurt te komen van de Grousters die op de intocht waren afgekomen. Er waren discussies tussen voor- en tegenstanders en hier en daar duwden mensen tegen elkaar aan.

LC-verslaggever Arodi Buitenwerf sprak met een van de deelnemers aan het grimmig verlopen protest. Voor de video klik hier .

Nieuws

menu