Andrea uit Sneek woont in huurwoning vol schimmel en met scheuren in de muur: 'Ik heb een dak boven mijn hoofd, maar wat voor dak?'

,,Dit is mijn uh...’’ Leona Elzinga twijfelt. Hoe moet ze haar flatwoning aan de Rijperahemstraat in Sneek eigenlijk noemen? Samen met andere bewoners komt ze in het geweer tegen achterstallig onderhoud.

Andrea Claassen toont de zwarte schimmel op haar muren en het gordijn dat in het kozijn hangt omdat een gordijnrail op de muur niet bleef hangen.

Andrea Claassen toont de zwarte schimmel op haar muren en het gordijn dat in het kozijn hangt omdat een gordijnrail op de muur niet bleef hangen. Foto: niels de vries

Het zijn de nummers 1 tot en met 47 die zich verenigd hebben tegen hun verhuurder, het landelijk opererende NederWoon. In totaal 24 huurders die op zoek zijn naar een advocaat omdat NederWoon keer op keer niet adequaat reageert op hun klachten. Dat zijn er nogal wat blijkt, als Elzinga en haar partner Ron Martens hun flat op drie hoog laten zien en als in het andere blok Andrea Claassen de deur opent.

Nieuws

menu