Amelander supermarkt Coop blijft mogelijk op zelfde plek

De Coop-supermarkt in Hollum. FOTO GOOGLE STREETVIEW

Het ziet ernaar uit dat de Coop Supermarkt in Hollum blijft staan waar die staat. Dat blijkt uit locatieonderzoek.

Het college van burgemeester en wethouders had voor de gemeenteraadsverkiezingen al besloten tot het uitvoeren van een locatie-onderzoek. Dat is inmiddels gedaan en daarin komt de huidige locatie als beste uit de bus.

Bevoorrading

De locatiestudie geeft daarbij aan dat de vier huisjes aan De Hagen gesloopt moeten worden om ruimte te maken voor meer parkeerplaatsen. Als supermarkteigenaar Douwe Bakker dan nog het terrein achter de supermarkt aankoopt kan ook de bevoorrading gestroomlijnd worden.

Gemeenteraad

Met de inmiddels jarenlange zoektocht naar een toekomst voor de Coop heeft de gemeenteraad zich diverse malen en intensief bemoeid. Toen supermarkteigenaar Douwe Bakker in 2010 ontdekte dat de vier gemeentehuisjes hun achtertuintje voor een deel op zijn grond hebben liggen, maakte hij er werk van dat stuk terug te krijgen.

Liefst nog had hij meer parkeerplaatsen en zo kwamen gemeente en Bakker om tafel voor overleg. De vier huisjes zouden sneuvelen ten faveure van parkeervakken, maar op het laatste moment ketste de zaak. De raad ging er toch niet mee akkoord. Dat was voorjaar 2017 en leidde tot een heftige bestuurscrisis. Inmiddels is er een nieuw gemeentebestuur.

Opties

In het coalitieakkoord staat over het vermeende afbreken van de huisjes aan De Hagen: “Voor de coalitiepartners staan alle opties weer open om met de eigenaar van de supermarkt te komen tot een oplossing.” Het locatie-onderzoek geeft een voorzet.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland