Amateurvoetballer (35) VV Waskemeer overleden na ongeluk

De man die zondag overleed aan zijn verwondingen na het ongeluk op de Plataanlaan in Groningen is amateurvoetballer Daniel Postema (35) van VV Waskemeer.

,,Dit is een niet te omschrijven harde dreun voor de vereniging", schrijft voorzitter Johan Keuning op de website van de amateurclub. Waskemeer heeft alle voetbalactiviteiten de komende dagen afgelast. De kantine is geopend voor de leden die het verdriet met elkaar willen delen en steun willen zoeken.

Er raakten drie anderen bij hetzelfde ongeluk gewond, onder wie clubgenoot Marlon Brans (26). Hij ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Brans werd, net als Postema, buiten de auto aangetroffen door de polite.

De andere twee inzittenden zijn twee mannen van 29 en 45 jaar uit Groningen. De mannen waren zaterdagavond onderweg naar een benefietavond van vv Groningen. Zij liepen lichte verwondingen op. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeluk.

Postema was een bekend gezicht in het noordelijke amateurvoetbal. Hij werd topscorer bij diverse clubs in Groningen. In het seizoen 2013-2014 stapte hij over naar Waskemeer, met het doel om landelijk amateurtopscorer te worden. Een missie die slaagde: Postema besloot het seizoen met liefst 59 competitiedoelpunten.

Nieuws

Meest gelezen