'Als het waait gaan we surfen'

Hoe vieren toeristen vakantie in Friesland deze zomer? In de rubriek De Toerist zijn elke dag vakantiegangers aan het woord. Vandaag: Erik Bruining (51).

Door de harde wind die er stond, was het strand van Makkum woensdag een ideale plek voor surfers. Erik Bruining, Uit Tietjerk, staat samen met zijn gezin op de camping in Makkum. Op goede surfdagen wisselen hij en zijn vrouw elkaar af, zodat ze beide kunnen surfen.

Wat doet u vandaag in Makkum?

,,Windsurfen. Wij staan hier op de camping en daar staan wij met de caravan. Elke dag als het waait gaan we hier surfen.”

Hoe lang staat u hier al?

,,We staan hier al vijf of zes jaar. Voor nu is dit de eerste week.”

Bevalt het hier een beetje?

,,Tot nu toe hebben we alle dagen wind, dus dat bevalt goed.”

Want u bent zelf met de surfplanken hierheen gekomen?

,,Ja, we hebben een hele kar met surfplanken. Dus voor elke wind wat.”

En is iedereen aan het windsurfen vandaag?

,,De kinderen nog niet, maar mijn vrouw gaat zometeen. Ik ga nu aflossen, dan ga ik naar de kinderen en gaat mijn vrouw het water op.”

Waarom hebben jullie voor Makkum gekozen?

,,Het is hier heel kindvriendelijk. We hebben drie kindjes en die kunnen zich hier vermaken met een animatieteam en kunnen binnen en buiten spelen. We zitten vlakbij het water, dus we kunnen lekker surfen.

Hoe spenderen jullie jullie tijd verder?

,,Er is hier een hele mooie bibliotheek, dus er wordt heel veel gelezen door de kinderen. We hebben fietsen mee, dus we kunnen stukjes fietsen naar Makkum. Voor de rest gaan we suppen of zwemmen als het mooi weer is.”

Nieuws

menu