Afsluitdijk in beide richtingen afgesloten in nacht van zaterdag op zondag

De Afsluitdijk. Foto: Marcel van Kammen

De Afsluitdijk is in de nacht van zaterdag op zondag tussen Den Oever en Zurich afgesloten voor verkeer.

Er worden heistellingen rechtop over de weg verplaatst. Vanwege de veiligheid is het daarvoor noodzakelijk om de weg af te sluiten. De heistellingen kunnen niet over het water verplaatst worden en ook het demonteren, verplaatsen en vervolgens weer monteren is geen optie, stelt Rijkswaterstaat. De weg is dicht van 0.00 uur tot 8.00 uur.

Betonvloer voor spuisluizen

De heistellingen die verplaatst worden zijn nodig om palen de grond in te brengen. Op de palen wordt een onderwaterbetonvloer aangebracht die nodig is voor de aanleg van de spuisluizen en pompgroepen in de Afsluitdijk bij Den Oever. De afsluiting van de weg wordt ook gebruikt om de openbare verlichting te herstellen, voor technische inspecties en om onderzoek aan de weg uit te voeren.

De extra reistijd voor het verkeer door de stremming bedraagt tussen de 10 en 90 minuten, afhankelijk van vertrekpunt en bestemming.

Omleidingsroutes

Verkeer naar Friesland uit het (zuid)westen van Nederland kan omrijden via de A9/A1 en de A6. Verkeer uit de kop van Noord-Holland richting Friesland kan gebruikmaken van de N307 Houtribdijk (Enkhuizen – Lelystad) en de A6.

Verkeer uit Friesland richting Noord-Holland en het (zuid)westen van Nederland uit Friesland richting het (zuid)westen van Nederland kan omrijden via de A6/A1 en A9 en verkeer uit Friesland richting de kop van Noord-Holland kan omrijden via de A6 en de N307 Houtribdijk (Lelystad – Enkhuizen).

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland
De Nieuwe Afsluitdijk