Advocaat Wim Anker: 'Reactie Twan Huys onjuist'

Jenny Douwes en advocaat Wim Anker aan tafel bij Twan Huys. FOTO SCREENSHOT RTL LATE NIGHT

Presentator Twan Huys heeft onjuist gereageerd op de ontstane commotie na de uitzending van de talkshow RTL Late Night afgelopen vrijdag. Dat stelt strafpleiter Wim Anker.

Tijdens die uitzending nodigde Huys Kick Out Zwarte Piet-voorman Jerry Afriyie uit aan tafel om met Douwes in de gesprek te gaan over de rechtszaak, terwijl Douwes van tevoren met de programmamakers de afspraak had gemaakt dat ze niet aan tafel in discussie zou gaan met Afriyie. Hierna gingen de twee toch in gesprek over de rechtszaak.

,,Dat was voor ons een totale verrassing. Dat was mijns inziens ook duidelijk te zien'', schrijft Anker, die met zijn cliënte aan tafel zat, op de website van zijn advocatenkantoor .

Afspraken over bijdragen

Douwes was uitgenodigd om een toelichting te geven op de eisen in het proces tegen de blokkeer-Friezen. Douwes had duidelijk gemaakt het geen probleem te vinden dat Afriyie en zijn advocaat op de eerste rij zouden zitten.

In een  uitzending van RTL Boulevard  stelde Twan Huys zaterdag dat er voor de uitzending “duidelijke afspraken” gemaakt zijn met advocaat Anker dat alle partijen aan tafel zouden zitten. Anker noemt die uitspraken ,,onterecht en teleurstellend.''

Blokkadezaak

Anker schrijft enkele weken voor de uitzending een gesprek gehad te hebben met redacteuren van de talkshow over eventuele toekomstige bijdragen van hem aan het programma op het gebied van het strafrecht. Daarbij zou ook over de A7-blokkadezaak zijn gesproken. Anker: ,,Ik zegde toen toe na het pleidooi in de strafzaak naar de studio te komen. Ook zou ik Jenny Douwes vragen.''

Later zou kenbaar zijn gemaakt dat ook een van de betogers van KOZP in de studio aanwezig zou zijn, maar volgens de raadsman is niet afgesproken dat ze samen aan één gesprekstafel zouden zitten en was dat ook geen optie geweest.

Daar zou Douwes niet mee akkoord zijn gegaan en het advocatenkantoor wil ook niet in discussie over Zwarte Piet. ,,Daar ging immers de blokkadezaak niet over.''

Nieuws

menu