Advocaat Tjalling van der Goot zoekt verdachten die een coronaboete hebben gekregen

Een leeg kantoor met 1,5 metermaatregelen. FOTO ANP/KOEN VAN WEEL

De stichting Smart-Exit betwijfelt of de noodverordening en de daarmee annex zijnde anderhalvemeterregel rechtmatig is en wil dit checken bij de rechter.

Daarom roept de stichting (,,de 1,5 metersamenleving is onwerkbaar en onnodig’’) iedereen die bekeurd is vanwege het overtreden van de regels met betrekking tot het coronavirus op de boete door te sturen naar vandergoot@ankerenanker.nl.

De aan dit kantoor verbonden advocaat Tjalling van der Goot zal de afzenders ,,graach helpe, krekt as yn oare strafsaken.’’

Van der Goot uitte al eerder zijn twijfel, onder meer in deze krant, over de nieuwe coronawet. Die is, zo haalde hij aan, vaag, soms tegenstrijdig en op meerdere onderdelen onduidelijk. En daarnaast ook nog eens in strijd met de privacy zoals vermeld in de Grondwet en het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.

Lees ook | Tjalling van der Goot: de coronawet is een juweel van een gedrocht

,,It is yn it belang fan ús allegear om in fûneminteel en prinsipieel oardiel fan de rjochter te krijen. Mar dêrfoar ha wy wol fertochten noadich.’’

Wie een strafbeschikking heeft gekregen, moet deze op tijd doorsturen, aldus Smart-Exit. Verzet aantekenen kan binnen 14 dagen.

Nieuws

menu