Abrupt vertrek skûtsje Langweer overrompelt SKS

FOTO LC

De SKS is overrompeld door het plotselinge vertrek van het skûtsje van Langweer. Het skûtsje maakte een statement door tijdens de wedstrijd op het IJsselmeer de strijd te staken. De SKS zag het abrupte vertrek niet aankomen.

Die manier hoort niet bij de SKS, zegt voorzitter René Nagelhout. ,,Ik fyn it spitich dat Langwar ûnder de wedstryd in statement ôfjout. Dat is net hoe't it by de SKS-famylje heart."

Het skûtsje van Langweer, de Twee Gebroeders, stopte tijdens de wedstrijd op het IJsselmeer bij Stavoren met de competitie. Ze zeggen dat ze door de nieuwe zeilformule , die in het najaar van 2016 is aangenomen, niet competitief genoeg mee kunnen zeilen in de vloot. Het skûtsje van Langweer is het hardst getroffen en moest vierkante meter zeil inleveren, terwijl de meeste skûtsjes er zeil bij kregen. 

,,Langwar hat de hiele winter hân om oer dizze regels te praten. De diskusje is foar de winter, net foar no, wylst it kampioenskip yn folle gong is", zegt Nagelhout. 

De SKS gaat zondag alles in het werk stellen om Langweer binnenboord te houden. ,,Wat ús betreft binne se noch hieltyd wolkom", zegt SKS-voorzitter Nagelhout. Hij wil zondag met Langweer praten om ze te overtuigen maandag weer ,,gewoan mei te silen". ,,Dan kinne se harren sportive revâns nimme."

Nieuws

Meest gelezen

menu