'Aanwijzingen voor betrokkenheid Mexicaanse drugswereld bij crystal methlab in Willemsoord'

Er zijn aanwijzingen dat de Mexicaanse drugswereld betrokken was bij het aangetroffen crystal methlab in Willemsoord. Dat valt op te maken uit het strafdossier, zegt Maarten Meulemeesters, de advocaat van de 65-jarige eigenaar van de ‘drugsvilla’, die eind mei werd gearresteerd.

Eind mei werd in Willemsoord na een inval in een villa aan de Ronde Blesse een drugslab aangetroffen. In het lab werd de zeer verslavende drug crystal meth vervaardigd.

Eind mei werd in Willemsoord na een inval in een villa aan de Ronde Blesse een drugslab aangetroffen. In het lab werd de zeer verslavende drug crystal meth vervaardigd. Foto: Wilbert Bijzitter

Een kartel van Mexicaanse drugscriminelen zou een aandeel hebben gehad in het opzetten van het lab en het produceren van de verdovende middelen in de riante woning aan de Ronde Blesse, zegt Meulemeesters. Hoe groot dat aandeel is geweest, kan hij niet zeggen. Hij wil niet ingaan op details uit het dossier. Op welke aanwijzingen de advocaat zich baseert en om welk drugskartel het gaat, laat hij eveneens in het midden.

Zwijgen