Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen Groningen, Friesland en Drenthe daalt tot laagste punt sinds najaar

De hoofdingang van Medisch Centrum Leeuwarden. FOTO JACOB VAN ESSEN/HOGE NOORDEN

Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen in Groningen, Friesland en Drenthe is dinsdag gedaald tot 92. Het is voor het eerst sinds afgelopen najaar dat er zo weinig covidpatiënten zijn opgenomen in het Noorden.

Vooral het aantal nieuwe patiënten op de corona-verpleegafdelingen is fors gedaald. Dinsdagochtend lagen er nog 45 patiënten op de verpleegafdelingen. Dat zijn er aanzienlijk minder dan vorige week. Op de intensive cares gaat de daling minder hard, daar lagen dinsdag nog 47 patiënten.

Vorig jaar september begon het aantal coronapatiënten in de negen noordelijke ziekenhuizen te stijgen, na een zomer met vrijwel geen covidpatiënten. Eerst groeide het aantal patiënten vooral op de gewone verpleegafdelingen, na enkele weken nam ook het aantal ernstig zieke patiënten op de ic’s fors toe. De daling vertoont nu hetzelfde beeld.

Er worden nog steeds patiënten naar het Noorden overgeplaatst vanuit andere regio’s. Dinsdag lagen er nog 19 patiënten van buiten de drie noordelijke provincies.

Nieuws