Aankomend weekend is de nationale tuinvogeltelling: bereid je voor door de vogels hier te bekijken én beluisteren

Vogels tellen in de tuin wordt steeds populairder ANP

Het grootste burgeronderzoek naar natuur van Nederland gaat dit weekend van start: de nationale tuinvogeltelling. Om voor de nieuwe telling weer goed voorbereid te zijn, kan je hier een aantal vogels bekijken én beluisteren.

Vorig jaar telden bijna 200 duizend mensen meer dan 2,7 miljoen vogels tijdens de nationale tuinvogeltelling. De telling wordt elk jaar georganiseerd door Vogelbescherming Nederland.

Tips

- Tel een half uur op het balkon of in de tuin

- In de ochtend zijn vogels het meest actief

- Vogels die alleen overvliegen, tellen niet

- Maak geen onderscheid tussen mannetjes en vrouwtjes

- Geef je telling door op tuinvogeltelling.nl

Dit jaar is uitgeroepen tot het jaar van de merel. Er wordt extra onderzoek gedaan naar de vogel. De merel is steeds minder in de Nederlandse tuinen te zien. Daarom wordt opgeroepen om bij de telling extra op de merel te letten.

Aanmelden voor de telling kan via tuinvogeltelling.nl . Zondag aan het eind van de middag maakt de Vogelbescherming de voorlopige top 10 bekend. Vorig jaar bestond de top 3 uit de huismus, koolmees en pimpelmees.

Voorbereid van start? Deze In Beeld pagina werd eerder gepubliceerd in de Leeuwarder Courant. Klik op het muzieknootje bij iedere vogel en beluister het geluid.

Nieuws

menu