Aanhouding drugsdealers leidt tot sluiting drugspand in Drachten

FOTO TWITTER / POLITIE OOST FRIESLAND

Vanwege twee aanhoudingen in augustus en oktober 2021 is woensdag op last van burgemeester Rijpstra van Smallingerland een drugspand gesloten aan de Wielewalen in Drachten. De mannen handelden in drugs, onder meer vanuit de woning.

Op 8 augustus werd een 21-jarige man uit Den Haag aangehouden. Bij zijn aanhouding werd een vuurwapen, 72 gram cocaïne en 19 gram heroïne aangetroffen. Van deze verdachte was bekend dat hij al voor langere tijd verantwoordelijk was voor de handel in harddrugs in Drachten. Hierbij werd onder andere gedeald vanuit de woning. Deze verdachte zit nog vast en zal nog voor de rechter moeten verschijnen.

Op 29 oktober werd een 30-jarige man, ook afkomstig uit Den Haag, aangehouden. Bij hem werd door de politie 66 gram cocaïne aangetroffen en 20 gram heroïne. Deze verdachte zit ook in bewaring, in afwachting van de rechtszaak. Hij verhandelde drugs onder andere vanuit de woning.

Deze woning werd daarom gesloten. De deur van deze woning is daarom voorzien van een poster met daarop de tekst: Drugspand Gesloten.

Nieuws

menu