Aangifte bij OM van seksueel wangedrag bij The Voice

OM: aangifte gedaan tegen 'persoon gerelateerd aan The Voice' ANP

Er is bij het Openbaar Ministerie Midden-Nederland aangifte gedaan wegens seksueel overschrijdend gedrag bij het televisieprogramma The Voice of Holland (RTL). Het betreft geen beschuldiging tegen de zanger Marco Borsato tegen wie in december aangifte werd gedaan. Dat bevestigt het OM aan De Telegraaf.

Tegen wie wel aangifte is gedaan, kan het OM niet zeggen. Zaterdagochtend kwam RTL met een verklaring waarin bekend is gemaakt dat RTL voorlopig stopt met het uitzenden van The Voice of Holland. Bij de zender en producent ITV zijn berichten van mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik binnengekomen. De zender heeft een onafhankelijk onderzoek ingesteld naar de aantijgingen. De aantijgingen kwamen aan het licht door het BNNVARA-programma BOOS.

Er gaan al langer geruchten rond over seksueel overschrijdend gedrag rond het talentenprogramma. Het is nu voor het eerst dat er een concrete aangifte ligt. Het Openbaar Ministerie kan besluiten om nu zelf een breed zedenonderzoek te laten doen naar de aantijgingen, maar volgens een woordvoerder van het parket gebeurt dat ’vooralsnog’ niet, en wordt eerst alleen naar de aangifte gekeken.

De Telegraaf onthulde in december dat een een jonge vrouw van aangifte heeft gedaan wegens seksueel misbruik tegen Marco Borsato. Ze zegt vanaf haar vijftiende seksueel te zijn misbruikt door de zanger. Het OM onderzoekt nog of de zanger vervolgd wordt. Dat besluit valt vermoedelijk ergens in maart. Borsato ontkent de aantijging.

Nieuws

menu