70 minuten lang kattenfilmpjes kijken: het gebeurt bij CatVideoFest in Leeuwarden

Bioscopen vieren Internationale Kattendag met kattencompilatie ANP

Liefhebbers van kattenfilmpjes kunnen donderdag een epische ervaring op dit gebied ondergaan in zes Nederlandse steden. Bioscopen in Leeuwarden Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Groningen en Hilversum doen voor het eerst mee aan het internationale CatVideoFest.

Bezoekers krijgen een compilatie te zien van zo’n 70 minuten aan video’s en animaties waarin katten de show stelen. De datum is niet willekeurig: 8 augustus is uitgeroepen tot Internationale Kattendag.

Bioscopen over de hele wereld doen aan het evenement mee. Ze doneren een deel van de opbrengst aan lokale organisaties die zich inzetten voor dierenwelzijn en bijvoorbeeld katten opvangen.

In Leeuwarden is CatVideoFest te beleven bij filmhuis Slieker, dat dierenopvang De Wissel steunt. ,,Zij komen voorafgaand aan de film een korte introductie houden over hun organisatie en hun kattenasiel'', aldus Slieker. Er zijn voor de middagvoorstelling (15:00 uur) geen kaartjes meer verkrijgbaar, staat op de website van Slieker . Er is een tweede voorstelling ingepland, om 19:00 uur. Daarvoor zijn nog enkele kaarten.

Nieuws

menu