50 jaar geleden: Schoolstaking in Heerenveen

FOTO LC

De ouders van een twintigtal leerlingen van de Coehoorn van Scheltingaschool in Heerenveen-centrum hebben gister — de eerste dag van het nieuwe schooljaar — uit protest hun kinderen thuisgelaten. De „schoolstaking” duurde vandaag nog voort.

De ouders wensen zich niet neer te leggen bij het besluit van b. en w. de kinderen over te plaatsen naar de meer westelijk aan de overkant van de zeer drukke Burgemeester Falkenawag gelegen Kempenaersschool. Een al eerder ingediend schriftelijk verzoek dit besluit te herzien was niet door het college ingewilligd. Toen de ouders hun kroost (allen leerlingen van de eerste, tweede en derde klassen) gistermorgen bij school wilden afleveren, werd hun via een plakkaat achter één der ramen de toegang ontzegd. De kinderen zijn daarop weer naar huis gebracht, waarna de ouders een gezamenlijk onderhoud aanvroegen met de wethouder.

De rubriek ‘50 jaar geleden’ doet een greep uit het nieuws van een halve eeuw terug. Zelf grasduinen in het archief van de krant? Ga naar www.dekrantvantoen.nl.

Nieuws

menu