50 jaar geleden: Op de 'christelijke koffie'

FOTO LC

Sinds afgelopen zaterdag staat de afdeling Leeuwarden van de Youth for Christ met een grote tent op het Oude Veemarktterrein. De Youth for Christ, een internationale op Amerikaanse leest geschoeide organisatie die de prediking van Gods woord onder de jeugd tracht te bevorderen, is op de moderne toer: de tent bevat een koffiebar.

Met een Amerikaans team van vijf jonge mensen, die op toernee door Europa zijn, wordt er gedurende twee weken elke avond een programma gebracht in de niet onaardig versierde ruimte, die echter nog wat té ruim aandoet. Dit programma bestaat voor een groot deel uit discussiëren, en uiteraard worden er gospelsongs en spirituals gezongen. Wat voor mensen komen er in de tent, die van ongeveer acht tot half twaalf open is? „Van alles wel wat. Natuurlijk meest jeugd, maar ook wel wat ouderen. Er zijn een hoop bij die al geloven, anderen zijn buitenkerkelijk maar daar valt mee te praten, en weer anderen komen om ons eens even „lekker in de hoek te drukken.” En dan zijn er, die uit nieuwsgierigheid even een kijkje in de tent nemen.” De koffiebaractie wordt begeleid door een deur-aan-deurverkoop van het maandblad „Aktie.” Het blaadje bevat artikelen als „Valt er te praten over het geloof?” en „Christen-zijn uit de tijd?”

De rubriek ‘50 jaar geleden’ doet een greep uit het nieuws van een halve eeuw terug. Zelf grasduinen in het archief van de krant? Ga naar www.dekrantvantoen.nl.

Nieuws

menu