50 jaar geleden: Nieuwe start ‘Vrouwenbelangen’

Leeuwarden kent sinds 1911 al de Nederlandsche Vereniging voor Vrouwenbelangen en Gelijk Staatsburgerschap („Vrouwenbelangen’’).

Een vereniging echter, die de laatste jaren steeds vaster was ingeslapen. Gisteravond heeft men geprobeerd daar iets aan te veranderen. In het Oranje Hotel namelijk vond de eerste van een serie avonden plaats, waarvoor vertegenwoordigsters van politieke vrouwenorganisaties waren uitgenodigd. Ter politieke oriëntatie. Dit najaar zal een ledenvergadering worden belegd. Men hoopt dan tevens reeds een aantal vrouwen om zich heen te hebben verzameld — al of niet aangesloten bij politieke organisties — om dan daadwerkelijk te kunnen bereiken wat men graag wil, namelijk in dit verband te werken aan politieke vorming, waarbij juist de verscheidenheid in de groep naar men hoopt een verfrissende, leerzame factor zal zijn.

De rubriek ‘50 jaar geleden’ doet een greep uit het nieuws van een halve eeuw terug. Zelf grasduinen in het archief van de krant? Ga naar www.dekrantvantoen.nl.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland
De krant van toen