50 jaar geleden: In de wacht voor Kleine Wielen

FOTO LC

Ongeveer 35 mensen hebben er een nacht voor over gehad om voor het volgende zomerseizoen alvast een plaatsje te krijgen op het kampeerterrein De Kleine Wielen bij Leeuwarden.

Om zeven uur vanmorgen waren er 25 caravanplaatsen en zes tentplaatsen uit te geven. Om vijf uur gistermiddag meldden zich bij de Kleine Wielen de eerste gegadigden. De hele nacht druppelde de belangstelling door, totdat er vanmorgen toen de inschrijving werd geopend 35 mensen aanwezig waren. Sommigen waren met zijn tweeën, zodat er 26 serieuze gegadigden overbleven. De gegadigden voor een seizoenplekje vermaakten zich aanvankelijk in de buurt van de ingang van het kampeercomplex. Maar toen het flink begon te regenen kregen zij een plaatsje in de kantine. Half wakend en half slapend brachten ze daar de nacht door. Sommigen lieten zich aflossen door kennissen of familie.

Om zeven uur vanmorgen bleek, dat veruit de meeste belangstelling was gericht op de caravanplekjes. Alle seizoenplaatsen voor caravans zijn de volgende zomer bezet. Vijf tentplaatsen zijn nog vrij. Het terrein heeft een capaciteit van ruim 110 seizoenplaatsen. Daarnaast is er nog een groot aantal plaatsen voor doortrekkende kampeerders.

De rubriek ‘50 jaar geleden’ doet een greep uit het nieuws van een halve eeuw terug. Zelf grasduinen in het archief van de krant? Ga naar www.dekrantvantoen.nl.

Nieuws

Meest gelezen