50 jaar geleden: Friese Rodeo-finale

FOTO LC

Zaterdagmiddag 10 oktober vier uur twee is de beeldbuis voor NCRV-Rodeo. Als alles gaat volgens plan kan men daarin een aantal finalisten uit de provinciale Friese voorronde ontmoeten, die volgende week in de Harmonie te Leeuwarden zullen worden geselecteerd.

De NCRV organiseert in dit theater een drietal talententests, opdat men op 24 augustus in diezelfde Harmonie de besten uit de voorronden aan het Friese publiek kan presenteren en daaruit opnieuw een keus kan doen. Barend Barendse zal die avond aan elkaar praten. Rodeo, dat geregisseerd wordt door Didier van Koekenberg. is dit jaar weer het spel, dat nijgt naar een talentenjacht, maar dat niet wil zijn. Men heeft namelijk deze formule aangegrepen om de talloze brievenschrijvers, die ook zo graag op de buis willen, maar die daarvoor naar zij zeggen „nooit” de kans krijgen in de gelegenheid te stellen hun talenten te tonen. Per’ provincie wordt een voorronde gehouden. Voor Friesland speciaal geldt, dat het gebodene best Fries mag zijn; zo nodig zorgt de NCRV tijdens de uitzending voor een ondertiteling, opdat de niet-Friezen er ook plezier aan kunnen beleven.

De rubriek ‘50 jaar geleden’ doet een greep uit het nieuws van een halve eeuw terug. Zelf grasduinen in het archief van de krant? Ga naar www.dekrantvantoen.nl.

Nieuws

menu