50 jaar geleden: 'Boer heeft toch wel zorgen'

FOTO LC

„Je ontdekt dat de mensen toch wel grote zorgen hebben en het bestaan van de boer minder zonnig is dan het zo op het oog lijkt — vooral bij dit mooie zomerweer”.

Dit zei woensdagmiddag, kort voor zijn terugkeer naar Den Haag, het KVP-Tweede Kamerlid drs. M. W. J. Peijnenburg (44) na met zijn vrouw, twee kinderen en een hond drie dagen te hebben gelogeerd op de boerderij van de familie M. Kleistra te Oosterwolde. Drs. Peijnenburg vertelde aan de uitnodiging van de noordelijke landbouworganisaties gehoor te hebben gegeven omdat hij graag meer inzicht wilde hebben in de agrarische problematiek. „Mijn specialitiet is financiën en economie, maar je moet ook over andere onderwerpen meebeslissen in een fractie. Zoiets dient te gaan langs de weg van de overtuiging. Daarom wilde ik er meer over weten.” Samen met de boer bezocht de KVP-er drie boerderijen, een moderne varkensmesterij en een zuivelfabriek.n zeker gebruik te maken.”

De rubriek ‘50 jaar geleden’ doet een greep uit het nieuws van een halve eeuw terug. Zelf grasduinen in het archief van de krant? Ga naar www.dekrantvantoen.nl.

Nieuws

menu