‘Kleiner zonnepark bij Wirdum’

FOTO ANP

De ontwikkelaar van het zonnepark bij Wirdum trekt het huidige plan in en wil met omwonenden in gesprek over een park met een kleinere oppervlakte.

Het eerste ingediende plan omvatte 41 hectare zonnepanelen nabij de Werpsterdyk, ten zuiden van de Heak. Het dorp voelde zich overvallen en het project kreeg veel kritiek. Gisteren liet de Duitse ontwikkelaar Kronos weten het huidige plan in te trekken. ,,Wij hebben ons gehouden aan de regels, maar ontdekten dat er ongenoegen ontstond. Wij trekken het plan daarom terug’’, zegt Alexander Archache van Kronos.

Het bedrijf geeft de moed echter niet op: ,,Wij zullen met de gemeenschap in gesprek gaan over een zonnepark met een kleinere schaal. Wij leggen dan de vraag voor hoe we dit het beste kunnen aanpakken.’’

PvdA-wethouder Henk Deinum van Leeuwarden maakte dinsdag bekend dat het park in de huidige vorm zeker was geweigerd. De plannen zijn volgens hem niet compleet en zouden op verschillende punten niet aan de recentelijk gemaakte voorschriften voldoen.

Deinum en de provincie benadrukten de afgelopen dagen al dat draagvlak een belangrijk criterium is voor toelating.

Nieuws

Meest gelezen

menu