Zo laat is het optreden van S10 in de halve finale van het Songfestival

S10 als achtste podium op in eerste halve finale songfestival ANP

De eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival begint vanavond om 21:00 uur. S10 is als achtste act aan de beurt.

De avond begint zoals altijd met een spectaculaire opening die wel even zal duren. Vervolgens komen de eerste zes acts aan bod. Na een reclameblok komt S10 vrij snel aan de beurt: als achtste van de avond. Daarna komen nog negen acts en wordt er gestemd. Omdat het programma tot 23:00 uur duurt zal het optreden van S10 waarschijnlijk rond 22:00 uur zijn.

Tijdens het stemmen en tellen vindt een gastoptreden plaats, worden stukjes uit de optredens herhaald en twee van de vijf landen die al door zijn naar de finale voorgesteld. In deze halve finale zijn dat Frankrijk en Spanje.

Bookmakers

Aan het einde van de avond wordt bekend of S10 een plekje in de finale haalt. Volgens de bookmakers zou dat moeten lukken: zij schatten in dat ze als negende eindigt. De eerste tien acts gaan door naar de finale.

De grote kanshebber Oekraïne staat als zesde op de planning. Rusland zou aanvankelijk ook deelnemen aan de eerste halve finale maar werd wegens de oorlog met Oekraïne uitgesloten.

Nieuws

menu