Wat we volgens filosoof Philipp Blom kunnen leren van de coronapandemie? Dat het ook anders kan

De coronacrisis biedt ons de mogelijkheid om het roer in de maatschappij volledig om te gooien. En dat is hoog tijd, vindt filosoof en schrijver Philipp Blom. ,,We moeten leren van dingen af te zien.”

Een activist van Greenpeace demonstreert bij de klimaattop in New York. Dankzij de coronapandemie zouden we eindelijk oog kunnen krijgen voor het nog veel grotere probleem van het klimaat, betoogt filosoof Philipp Blom.

Een activist van Greenpeace demonstreert bij de klimaattop in New York. Dankzij de coronapandemie zouden we eindelijk oog kunnen krijgen voor het nog veel grotere probleem van het klimaat, betoogt filosoof Philipp Blom. FOTO AFP/LAURA BONILLA CAL

Ligt u wakker van een tweede coronagolf? Vreest u voor de toekomst van uw kleinkinderen als klimaatverandering straks hun leven overhoop gooit? Volgens de Duitse filosoof, historicus en schrijver Philipp Blom (50) worden uw nachtmerries werkelijkheid, want het succesverhaal van de mens is bij het laatste hoofdstuk aangekomen. We hebben de grenzen van onze economische groei bereikt. Er is gewoon niet voldoende aarde voor nog meer vooruitgang.

Nieuws

menu