UNESCO stelt besluit over werelderfgoedstatus voor De Koloniën van Weldadigheid Frederiksoord, Veenhuizen en Wilhelminaoord uit tot maandag

In het Huis van Weldadigheid in Frederiksoord wachten betrokkenen het besluit zondag af. Foto: Rens Hooyenga

De UNESCO is gestopt met de vergadering over de erkenning van een aantal projecten als Werelderfgoed, waaronder de Koloniën van Weldadigheid Frederiksoord, Veenhuizen en Wilhelminaoord. Maandag gaat de vergadering verder en valt waarschijnlijk alsnog de beslissing.

Initiatiefnemer Hans van der Laan, burgemeester Klaas Smid van Noordenveld, Loes Talens en Rik Dortmond van horecagelegenheid Bitter & Zoet en andere gasten gaven hun eerste reacties bij DVHN Live. Kijk straks de video terug.

De vergadering van UNESCO liep uren achter op schema en voorzitter Tian Xuejun besloot de vergadering te sluiten en morgen verder te gaan.

Reeds ver in de middag werden de ‘hertenstenen’ (een soort menhirs met inscripties van herten) uit het bronzen tijdperk in Mongolië erkend als werelderfgoed. Daarna viel een besluit over een project uit Spanje en werden nog een aantal formaliteiten afgerond. Daarna beëindigde Tian de vergadering.

Morgen staan een project uit Turkije, de Nieuwe Hollandse Waterlinie bij Amsterdam en een gezamenlijk project van Oostenrijk, Duitsland en Hongarije op de agenda. En pas dáárna zijn de Koloniën aan de beurt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra