Thuis uit eten | Drie dagen Vegan Masters

De afdeling vegetarisch is op de doorsnee menukaart niet het spannendste hoofdstuk. Dat maakt het des te leuker om te bestellen bij een specialist in veganistisch eten, dus 100 procent plantaardig. We zijn heel benieuwd wat dat oplevert.

Vegan Masters.

Vegan Masters.

Vegan Masters richt zich op kant-en-klare veganistische maaltijden. Wij zijn geen hardcore vegetariërs, want we eten wel vis en bovendien eet partner af en toe wel (een klein beetje) vlees omdat hij als wijnhandelaar bepaalde wijn-spijscombinaties wil leren kennen.

De pret begint al bij het afleveren. Woensdags besteld, vrijdagavond laat gaat de bel. Op de stoep een bezorger die grote gelijkenis vertoont met de Britse singer-songwriter Ed Sheeran. Een zonnige brede smile en een grote doos. Opdruk: retourdoos. Maar dat is een verkeerd been, want nu Vegan Masters ook in de haarvaten van Friesland bezorgt is die opdruk niet meer van toepassing.

Bij het uitpakken blijkt dat we toch echt wel amateurs zijn op het gebied van maaltijdboxen. We hebben voor alle zekerheid de Bestseller Box besteld plus een borrelgarnituur. Wat zich op het aanrecht opstapelt, is genoeg eten voor drie dagen. Tja, wij hadden dat woordje ‘box’ niet helemaal goed begrepen.

Desalniettemin: keurig verpakt, met twee stukken ijs in stevig papier als koelelement. Veel kartonnen bakjes en alleen als het niet anders kan wat plastic. Op ieder gerecht staat duidelijk vermeld hoe lang het gekoeld bewaard kan blijven. Zo ontstaat vanzelf een volgorde.

We beginnen met de sandwich en de wrap (dag 1), vervolgen met borrelhap en groentepizza (dag 2) en eindigen met de twee curry’s (dag 3).

De Rainbow Wrap is knapperig en smeuig. Avocado, bietenhumus, wortel, rode kool, spinazie, rode ui en pinda’s. Heerlijk, knikken we enthousiast. En we gaan door met de Healthy Bastard: een dikke plak spicy tofu, avocado, tomaat, spinazie en tijmmayonaise, tussen twee stevige boterhammen. En ja, het smaakt net zo lekker als het klinkt. We delen deze twee gerechten, en daarmee is het eerder een lunch dan een diner. Qua hoeveelheid.

Dag 2 beginnen we ‘s avonds met zes borrelhapjes met jackfruit en kokos. Jackfruit, ook wel nangka genoemd, heeft een structuur die veel lijkt op pulled pork of chicken. De vrucht bevat veel vezels, zetmeel, vitamines B6 en C en kalium. Ideaal voor de vegetariër graag iets eet wat op vlees lijkt.

De gifgroene hapjes zijn knapperig, hebben een zachte, pittige vulling en heel veel smaak. Ze moeten even de oven in, en als we ze er uithalen schuiven we meteen het hoofdgerecht door. Gegrilde groenten op een basilicumbodem, met pesto, vegan mozzarisella, courgette en cherrytomaatjes.

We drinken er uit eigen voorraad een Wostok bij, de Berlijnse alternatieve frisdrank. De groentes zijn lekker, de pijnboompitjes geven veel smaak. Maar de basilicumbodem is aan de zoute kant en het geheel tamelijk machtig.

Tot slot de curry’s. Pink Heart, een roze curry met een zee aan ingrediënten waaronder kikkererwten, rode biet, tomaat, paprika, koriander, gember, kruidnagel en kaneel. De rode, groene en gele chilipeper zorgen voor pit (en de hik).

De Green Dream, een romige groene curry met spinazie, linzen en sesamzaad mist een pinda of cashew peinzen we aan tafel. We zoeken het even op en inderdaad op de ingrediëntenlijst staan wel cashewnoten vermeld. Wij kwamen ze niet tegen. Wat we wel tegen komen is een glas grüne veltliner, op advies van de vinoloog aan tafel. Combineert prima met beide curry’s.

Conclusie na drie dagen Vegan Masters: het eten is lekker, verrassend en rijk aan smaken. Er is een boel keus ook op de website. En op de verpakkingen staat vermeld wat de impact is op het milieu van het gerecht. Hoeveel co2 uitstoot, water en dierenlevens je bespaart.

Het minimaal bestelbedrag is 20 euro, vanaf 50 euro is de bezorging gratis. Hier en daar laten de Vegan Masters een steekje vallen, maar je krijgt absoluut smakelijke waar voor je geld. Jammer dat de desserts deze keer niet te bestellen waren.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Eten & drinken