Sint en Piet moeten zich warm kleden vanavond: pakjesavond mogelijk in top 10 koudste

FOTO ANP

Een dikke sjaal, grote wanten en een warme pietenmuts; het is geen overbodige luxe voor Sint en Piet vanavond. Het belooft een koude pakjesavond te worden.

Het wordt mogelijk zelfs een van de koudste Pakjesavonden in tijden. ,,Wanneer de temperatuur in De Bilt om 19.00 uur beneden 0,5 graden blijft valt deze Pakjesavond zelfs in de top 10 van koudste pakjesavonden. De kans dat dat gebeurt is ongeveer 60 procent’’, aldus Weeronline.

Het zal dus voor Sint en Piet wat kouder zijn dan ze gewend zijn. ,,We kunnen uitkijken naar een koude pakjesavond. Het blijft vanavond droog en er staat niet veel wind. Op veel plaatsen hebben we vanavond een mooie sterrenhemel. Toch schijnt de maan niet door de bomen tijdens het uitpakken van de meeste cadeautjes. De maan verschijnt pas om kwart over negen boven de horizon.’’

Zonnestraaltje

Gelukkig kunnen ze de paraplu thuislaten, want er is geen regen voorspeld. Wanneer de goedheiligman een beetje vroeg begint aan pakjesavond, kan hij zelf nog een straaltje zon meepikken.

Hiermee verloopt het sinterklaasfeest dit jaar kouder dan normaal. Gemiddeld is het in De Bilt aan het begin van pakjesavond 5,6 graden en aan eind het eind van de avond 4,1 graden.

Nieuws

Meest gelezen