Roos Brinkman en Baukje de Vries investeerden ziel, zaligheid en veel geld om Café Soestdijk in Groningen en Paddy O'Ryan in Leeuwarden te behouden | Zomer Live

Vlnr Horeca-ondernemers Baukje de Vries en Roos Brinkman en praten over hun liefde voor het vak en de coronacrisis op het terras van hotel-restaurant Oostergoo in Grou (op de rug gezien: presentator Leonie Sinnema). Foto: Niels Westra

Ze stralen omdat hun zaken weer open zijn. Maar Baukje de Vries van Irish pub Paddy O’Ryan in Leeuwarden en Roos Brinkman van dinercafé Soestdijk in Groningen worden pas echt blij als de anderhalve-metermaatregel eraf is. In Zomer Live delen ze hun ervaringen van de afgelopen zeventien maanden.

Baukje de Vries is door de wol geverfd in de horeca. Roos Brinkman heeft nog niet zo lang geleden café Soestdijk overgenomen. Allebei stoppen ze hun ziel en zaligheid in hun zaak.

En allebei hadden ze tijdens de coronacrisis zeer grote zorgen. Om hun zaak, hun personeel en pas in de laatste plaats om zichzelf.

De Vries gaf al het geld dat ze voor haar pensioen gereserveerd had uit om haar personeel in dienst te kunnen houden. Brinkman is door haar startkapitaal heen en moest de meeste mensen ontslaan. Die ze node mist, nu ze weer open mag.

Op het terras van hotel-restaurant Oostergoo in Grou wisselen ze ervaringen uit. De Vries met een onverwoestbaar optimisme, Brinkman ziet wat meer beren op de weg.

Kijk woensdagmiddag vanaf 12.15 uur naar de vijfde aflevering van Zomer Live.

Zomer Live is de hele zomervakantie elke woensdag vanaf 12.15 uur te zien op DVHN.nl en LC.nl en de facebookpagina’s van beide titels. Elke donderdag verschijnt een samenvatting van de uitzending in Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant. Op woensdag 18 augustus is er een Zomer Live Special rechtstreeks vanaf festival Noorderzon in Groningen.

Nieuws

Meest gelezen