Op vakantie met de auto? Door het hoge water zijn sommige snelwegen in Duitsland en België afgesloten. Vakantiegangers moeten alternatieve routes zoeken

Het hoge water zorgt ook in Duitsland en België nog altijd voor problemen. Veel snelwegen hebben door het water forse schade opgelopen en zijn daardoor de komende tijd volledig afgesloten. Automobilisten die op vakantie gaan, moeten voor vertrek goed kijken naar alternatieve routes.

Voor vakantiegangers die met de trein reizen is het zaak om de internationale reisplanner te checken, zo ligt het treinverkeer in de getroffen regio rond Keulen grotendeels stil.

Voor vakantiegangers die met de trein reizen is het zaak om de internationale reisplanner te checken, zo ligt het treinverkeer in de getroffen regio rond Keulen grotendeels stil. ANP

Veel snelwegen in Duitsland en België hebben door het water forse schade opgelopen, op sommige plekken zijn zelfs hele stukken uit de weg geslagen. Veel wegen zijn daardoor volledig afgesloten. Zo is de A61 ten zuidwesten van Keulen dicht, de A44 bij Düsseldorf-Noord en de A1 ter hoogte van Leverkusen. In België gaat het om de E25 bij Luik richting Luxemburg. Bij de ANWB zijn ze op de hoogte van de problemen. „We raden mensen die op vakantie gaan aan om de komende tijd voor vertrek goed te kijken naar alternatieve routes”, zegt Heleen de Geest van de verkeersinformatie dienst. „ Je kunt bijvoorbeeld in plaats van de A61 ook via de A3 bij Keulen gaan, dat scheelt qua reistijd niet eens zo heel veel.”

Nieuws

Meest gelezen