Neerslachtig, somber, moedeloos? Deze blauwe maandag tijdens de coronacrisis is depressiever dan ooit, zo pep jij jezelf en anderen een beetje op

Blauwe maandag, de meest depressieve dag van het jaar en dit jaar op 17 januari, staat voor de deur. Tijdens de coronacrisis gaat het slechter dan ooit met onze mentale gezondheid, blijkt uit cijfers van het CBS. Om daar iets aan te doen organiseert spoedeisende hulp arts Heleen Lameijer een Mental Health Week op Instagram.

Heleen Lameijer. FOTO MARGA DE GROOT

Heleen Lameijer. FOTO MARGA DE GROOT

Feiten, fabels en weetjes over de medische wetenschap, dokter Heleen Lameijer, werkzaam op de spoedeisende hulp in het Medisch Centrum Leeuwarden, deelt ze dagelijks met de pakweg vijfendertig duizend volgers van haar Instagramaccount @makesciencework. Deze week stelt ze het volledig in het teken van mentale gezondheid. ,,Het is een heel breed begrip. Een winterdipje, gedachten over zelfmoord, burn-outs; het is allemaal onze mentale gezondheid. Het gaat van luchtig tot heel aangrijpend, maar wat ik wil doen is een beginnetje maken met het allemaal bespreekbaar maken en de taboes die erop rusten doorbreken.”

Nieuws

Meest gelezen