Misdrijf, overdaad en gevaarlijke ingrediënten: het dodelijke gevaar van eten en drinken

Eten, drinken en dood. Alle drie een onwrikbaar gegeven in ons leven. Zonder eten en drinken gaan we dood, met eten en drinken ook. Maar soms gaan we ook dood aan eten en drinken. Misdrijf, overdaad, gevaarlijke ingrediënten – het zijn slechts een paar elementen in het eet- en drinkgevaar.

Misdrijf, overdaad en gevaarlijke ingrediënten: het dodelijke gevaar van eten en drinken.

Misdrijf, overdaad en gevaarlijke ingrediënten: het dodelijke gevaar van eten en drinken. Illustratie: Shutterstock

Over dodelijke eetaanslagen zijn duizenden romans geschreven en films gemaakt. Gifbekers vol zijn in kelen gegoten, waarvan de eerste bekende wellicht de gifbeker voor Socrates is. Meestal was de vergiftigde natuurlijk niet op de hoogte van het stofje dat in eten of drinken werd verborgen. Van koningen tot eenvoudige vaklieden of kinderen en via glazen wijn, een bekertje melk of een smakelijk taartje, gif als arsenicum of strychnine heeft vele slachtoffers geëist.

Nieuws

Meest gelezen