'Miljoenen' aan contant geld gevonden in zaak waarbij Theo E. uit Gasteren en Jumbo-topman Frits van Eerd verdachte zijn

Het huis van de hoofdverdachte werd door de Fiod twee weken geleden doorzocht. Foto: ANP

In het onderzoek rond de witwaszaak waarin ook Jumbo-topman Frits van Eerd verdachte is, zijn „grote bedragen aan contant geld in beslag genomen”. Dat zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) na berichtgeving van De Telegraaf.

Om hoeveel geld het gaat wil het OM niet zeggen. Volgens bronnen gaat het echter om meer dan een miljoen euro in contanten. Bij welke verdachte het geld is aangetroffen wordt niet bekendgemaakt, aldus de woordvoerder.

Twee weken geleden deed justitie bij woningen en panden in Drenthe, Groningen en Noord-Brabant invallen. Ook zijn voertuigen en onroerend goed in beslag genomen. De advocaat van Frits van Eerd reageerde niet op de vraag of de contanten bij zijn cliënt zijn aangetroffen.

Theo E. uit Gasteren

Woensdag werd bekend dat de 58-jarige hoofdverdachte Theo E. zestig dagen langer blijft vastzitten. De man uit Aa en Hunze zit in beperkingen en mag dus alleen met zijn advocaat contact hebben.

De zaak draait om het witwassen van geld en goederen via onroerendgoedtransacties, autohandel, onverklaarbare contante stortingen en sponsorcontracten in de motorcross-sport. In totaal zijn er negen verdachten.

Op vrije voeten

Van Eerd is op vrije voeten, maar hij trad vorige week vrijdag wel tijdelijk terug als topman van Jumbo. De overige directieleden nemen zijn taken voorlopig waar, maar zijn naar verluidt op zoek naar versterking.

Nieuws

menu