Kijk nu naar Zomer Live met zangers René Karst en Emiel Stoffers: 'Je weer muzikant voelen, dat is in de coronatijd soms wel ver weg'

Zangers René Karst uit Hoogeveen en Emiel Stoffers uit Leeuwarden hadden elkaar nog nooit ontmoet. Maar op een steiger aan het Paterswoldsemeer klikte het wonderwel tussen de twee.

Karst (bekend van de feesthit ‘Liever te dik in de kist’ ) was in het voorjaar van 2020 geveld door corona en kon ook na zijn herstel niet optreden vanwege de coronamaatregelen. Hij ging veel meer songteksten schrijven, voor zichzelf en anderen. Stoffers, leadzanger van band De Hûnekop , vermaakte zich in coronatijd met schilderen, het bezorgen van zijn kunstwerken bij de kopers en het maken van een film.

Ze ontmoeten elkaar aan het begin van de zomervakantie bij restaurant De Twee Provinciën aan het Paterwoldsemeer. Ze bekijken fragmenten van eerdere afleveringen van DVHN Live en LC Live waarin ze werden geinterviewd.

Ze reageren op hun eigen uitspraken van destijds en op elkaar. Daarbij blijken de muzikanten, die elkaar voor de uitzending niet kenden, verrassend veel met elkaar gemeen te hebben.

Zomer Live is de hele zomervakantie elke woensdag vanaf 12.15 uur te zien op DVHN.nl en LC.nl en de facebookpagina’s van Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Video