'Ik ben blij dat onze sportschool open mag, maar de regels voelen onwennig.' Kijk terug: vraag en antwoord met vechtsporter en sportschoolhouder

Sportscholen mogen vandaag de deuren weer openen. Contactsporten zijn toegestaan en mensen kunnen weer binnen sporten. De versoepeling van de coronaregels komt voor veel sportscholen net op tijd.

,,Gelukkig kreeg ik overheidssteun, anders was het een lastig verhaal geworden”, aldus Sem Schilt. De vechtsporter en sportschoolhouder uit Zuidlaren was woensdag te gast in onze dagelijkse vraag- en antwoordsessie.

In zijn sportschool ‘Fight Game Academy’ in Zuidlaren wordt gewerkt met een aangepast rooster, mogen mensen alleen op gereserveerde tijden sporten en zijn er looproutes van kracht. De regels voelen onwennig. ,,Het is vreemd dat contactsporten weer mogen, maar dat mensen wel anderhalve meter afstand moeten houden zodra de training voorbij is”, aldus Schilt. Daarom houdt hij de kantine eerst ook gesloten, zodat mensen niet te lang blijven hangen.

Schilt vertelde in de uitzending over zijn ervaringen van de afgelopen maanden, de situatie vanaf vandaag, 1 juli, en hoe hij de toekomst ziet.

Nieuws

menu