Avondwandeling in Benneveld en omgeving, met het geluid van vogels (en als die zich stilhouden van de insecten) | mijn streek

Benneveld en omgeving lenen zich voor prachtige wandelingen. Maar deze keer staat niet het landschap centraal, maar het tijdstip. Neem de kans ook waar om in deze tijd van het jaar ‘s avonds te wandelen.

De omgeving van Benneveld, waar de rust heerst.

De omgeving van Benneveld, waar de rust heerst. Foto: Paul Straatsma

Vrijdagavond. De zomer heeft een lome, broeierige deken over het landschap gelegd. Onweer dreigt, maar bereikt volgens Buienradar het Noorden niet voor middernacht, of het moet spontaan tot ontwikkeling komen. Op de velden rond Benneveld heerst rust. De boeren zijn klaar met hun werk, de forenzen teruggekeerd van Joost mag het weten waar. Sporadisch dringt het geluid door van een auto die optrekt of van mensen die buiten natafelen in de tuinen rond de prachtig verbouwde Drentse boerderijen. Zijn die geluiden verdwenen, dan hoor je vogels en als die zich stilhouden insecten. Een enkele lastige mug moet zijn opdringerigheid met de dood bekopen, of neemt wraak voor de aanslag op zijn leven.

Nieuws

menu