Hoofd ic Peter van der Voort legt uit waarom hij bij Jinek geruchtmakend middeltje resveratrol uit zijn binnenzak haalde

Peter van der Voort, hoofd ic van het UMCG. Beeld: Infographics DVHN

Peter van der Voort, hoofd ic van het UMCG in Groningen, legt op de website van het ziekenhuis uit waarom hij bij het tv-programma Jinek een zakje resveratrol uit zijn binnenzak haalde. Volgens hem kan het voedingssupplement coronapatiënten mogelijk behoeden voor een opname op de intensive care.

Van der Voort stelt op de website van het UMCG , in het kennismagazine van het ziekenhuis, dat er eerst goed onderzoek moet komen naar de werking van resveratrol. ,,Ik adviseer dan ook niemand om nu massaal aan de resveratrol te gaan”, zegt hij.

,,De reden waarom ik dit allemaal wel naar buiten breng, is dat ook andere onderzoekers met onze hypothese aan de gang kunnen. Zodat we snel meters kunnen maken met elkaar. Want als wij dit allemaal in ons eentje moeten onderzoeken in het UCMG, dan zijn we zo een paar jaar verder. Laten we hier met een aantal onderzoeksinstituten aan werken en kijken of we snel tot resultaten kunnen komen.”

Kritiek

Op de uitlatingen van Van der Voort in Jinek kwam ook kritiek . Verschillende deskundigen stelden dat Van der Voort te voorbarig was. Renger Witkamp, hoogleraar voeding en farmacologie van Wageningen Universiteit, zei in dit verhaal : „Ik zie inmiddels dat resveratrol overal is uitverkocht. Dus het werkt in elk geval gunstig voor Kruidvat, Etos en andere drogisten.”

Nieuws

menu